Welcome...

Kisah & Cerita Saya, Pengalaman sayam, Ilmu yg sedikit yg saya ada....Untuk Dikongsi Bersama...Pada yg Sudi Membaca (^__^)

HUKUM MANDI TANPA PAKAIN : SHOWER CLOTHING BY NIA NOUR

Mandi telanjang jika di khalayak ramai hukumnya haram.  Adapun di tempat tersembunyi atau tertutup adalah diharuskan.  Walaupun harus namun yang terbaik ialah mandi dengan menutup aurat dengan kain basahan atau sebagainya.

Ini kerana terdapat hadis dari Mu’awiyah bin Haidah r.a. yang menceritakan; Aku telah bertanya Rasulullah s.a.w.; “Ya Rasulullah! Bila masanya wajib kami tutup dan bila masanya harus kami buka?”.

Jawab baginda, "Jagalan aurat kamu kecuali kepada suami kamu atau kepada hamba yang kamu miliki".  

Aku bertanya lagi, "Bagaimana jika sekiranya seseorang dari kami sedang bersendirian?".

Nabi menjawab. "ALLAH lebih layak untuk kamu rasa malu dari manusia".  (Riawayat Imam Abu Daust, at-Tirmizi, an-Nasai dan Ibnu Majah. 

Oleh itu rakan-rakan sekalian, para ibu bapa dan wanita diluar sana mari kita cuba satu product dari Nia Nour, mereka cuba untuk educate kita semua, para ibu bapa n semua wanita untuk mengenakan kain basahan ketika mandi, kain kemban moden kata founder dia, and saya sudah mencuba sgt mudah untuk kering, mudah utuk dibawa kemana saja, mudah dipakai, x leceh ketika nk bersihkan diri n selesa.  Yang kt bawah ni antara product mereka.  Disarankan mencuba.






Ini salah satu product untuk ibu bapa educate anak2 mereka, dengan keadaan yg x selamat sekarang, camera dimana2, mata2 keranjang lelaki ish takutkan so mari ajar anak2 supaya jadi kebiasaan mereka mengenakan kain basahan ketika mandi, dlm masa yg sama dpt elakan dr bahaya, n kalau tgk kt page dia org ni tgh buat promotion utuk bulan SEPTEMBER 2016, RM20 x include postage, but still murah, dr pakain kain batik yg berat, susah nk kering and makan space.


 

Ini product untuk org dewasa, nk tau size ape ada, warna ape anda leh like page dia org kt Nia Nour HQ di facebook.  Harga yang tetera la, nk tau promotion ke ape ke mmg kene rajin tgk kt ig and page fb company dia org.  Mari sama2 kita protect diri..mari tanam rasa malu kt ALLAH.

Mom, Mak, Bonda, Ibu...(this entry special for my mom Puan Hasanah Binti Kasim)



To my mom Puan Hasnah binti Kasim thank you so much mom for everything, actually I don't know where to begin, I don't know what to say, thank you is a very small word that I can said to you for the sacrifices you make every day for me, from you warm hugs to your reassuring smile and everything has made my life worthwhile.  Mom, for all the times I didn't thank you either because I was to young, too busy, or just didn't find the words, today I thank you for all you have done for me.  

Now that I am older and will get married soon, I realize more and more everything you did, everything you gave, and most important is everything you stand for and I love you and thank you with all of my grateful heart.  I know I will never been able to repay you for what have you done to me and to all my siblings, I will always thank to you mom, every single thing that u do.
 
Mom whenever I am in trouble I ask my heart ‘What should I do?’ Every single time it replies ‘Do what your mother would tell you to’. Mom, thanks for being my guiding light, thank you for your advice even sometimes i refuse to hear that because of my ego but after I stay alone and i think back what you said to me I realize that your advice is right, it just I'm to ego and fool to follow it, but at last I follow what you said because what you said is true and right.


I have always wondered how it would feel to receive a touching note from my kid, thanking me for being a good mother. While I wait, I don’t want to keep YOU waiting any longer, so I write this entry for you mom, even though I know you will never read this but I believe ALLAH know my feeling towards you, I believe you will know I dedicate this to you one day, either in this world or others world. Thanks for everything mom.


WITH MY BONDA TERCINTA PUAN HASNAH BINTI KASIM


p/s: buat bondaku tercinta semoga sentiasa diberi n dibawah rahmat ALLAH S.W.T. sentisa diberi kesihatan yg baik, dipanjangkan umor, dimurahkan rezeki, sentiasa diberi hidayah, dan ditempatkan di syurga yg teratas sekali di alam sana nanti, semoga mak and ayah dpt tgk anak2 semua kahwin, dpt tgk anak2 berjaya, dapat tgk cucu2 and semoga saya diberi kesempatan untuk berbakti.....SAYANG MAK!!!!! 

SOON DECEMBER 10 2016

This year target achieve ahahaha....I'm going to get married this December, In Sha ALLAH,,,,,sbb x ramai yg tgk blog ni so I reveal kt sini dulu before I let everybody know hahaa,,,mesti orang fikir asal suddenly sangat ni, tetibe je announce nk kawin kan...actually x da laa suddenly pun, we all dh kenal more than a year, kawan2 tak de feeling2 so one day kita org cerita2 n decide nk kawin bila both of us malas nk bercinta beria2 mcm muda mudi dulu because both of us realize bercinta beria pun x kemana so malas nk bercinta then kita decide ape kata kita terus kawin, dlm setahun ni kita kenal laa betul2 n bercinta laa dlm process nk prepare nk kawin bulan 12 ni, nk elakan maksiat bnyk sngt bila bercinta so kita decide nk kawin, dlm prepare ni pun, we all decide nk jumpa if nk pg beli barang nk kawin, tempah baju n penting2 jee, dating betul2 tanpa tujuan yg penting after married eheheh....hope ni laa jodoh ALLAH untuk saya, after a few experience dgn lelaki2 lain....

I realize if we want it jodoh dr ALLAH kena laa ikut syariat ISLAM, n one day i read one USATAZ post kenali jodoh anda n I always pray that i get a man yg serius ajak kawin, kenal2 kejap n nk bercinta lepas kawin, n Alhamdulillah ada jgk akhirnya, n hope this plan comes true hihihi....n this happen after dgr ustaz kazim kata kalau nk jodoh yg kita inginkan baca yasin tiap2 hari lepas solat, n i do it last year, n Alhamdulillah I get what i want this year, even though x terjadi lg tp doa sy semoga ini lah yg ALLAH berikan utk saya.....

 KENALI JODOH ANDA:
1. Jodoh dari Syaitan :
Kamu berdua berkenalan, berpegangan tangan dan terus buat maksiat.. Akhirnya si wanita mengandung baru kamu menikah.
2. Jodoh dari Jin :
Kamu berdua berkenalan, kamu suka pada dia, tapi dia tidak suka padamu.. Akhirnya cinta ditolak dukun bertindak, dan juga akhirnya dia mau menikah denganmu.
3. Jodoh dari Allah S.W.T :
Kamu berdua berpandangan mata, yang akhirnya menusuk ke kalbu, Kamu meminang dia, dan dia menerima pinangan kamu, dan kamu berdua menikah... InsyaAllah kekal hingga akhir hayat, dan itulah yang di katakan syurga cinta.


FIRST TIME SY REVEAL...SBB X BNYK FOLLOWERS KT BLOG AND X RAMAI YG BACA SAYA TAU IA AKAN KEKAL RAHSIA HEEHHE....
MOHD FAIZAL BIN ABDUL WAHAB

friend :)

friend :)
miss this memories

Total Pageviews

My Playlist


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com

quotes

Love I Feel

Click Here For Images &
Love I Feel Pictures - Pictures

About Me

My photo
seremban, negeri sembilan, Malaysia
My name is Siti Radiana Bt Rahim....... My mom Puan Hasnah n my father Rahim.. My brother Muhammad Al-Zaman n my sister Siti Rahimah... Welcome to this blog, its all about me,,,maybe you can learn something here, just take a look and follow me hehehe..enjoy your read n thank you very much,,,

Followers