Welcome...

Kisah & Cerita Saya, Pengalaman sayam, Ilmu yg sedikit yg saya ada....Untuk Dikongsi Bersama...Pada yg Sudi Membaca (^__^)

KAHWIN....DENGAN SIAPA????


Kahwin?????rasa macam jauh je lg nk mengapai benda ni, saya x cantik, leh ke kawin???hahhaha pe punya soalan lah,.... org buruk macam mana pn, gemuk macam mana pn, hitam macam mana pun, cacat macam mana pun kalau ALLAH dh tetapkan bahawa kite kat dunia ni ada jodoh mesti ada jugak, kalau x da jodoh humm kite tunggu dekat syurga nanti....

Targer kahwin saya umo 25 dan ke atas, x lama lagi tu kan???humm tp adakah saya sudah cukup duit????siapakah yang bakal menjadi suami saya???and bakal duduk sebelah saya di atas pelamin nanti, and sape yg akan shake tangan tok kadi and sebut nama saya dalam akad nikah tu????Hahahahaha....dalam hati sekarang ada MAHZAN sebagai calon, saya sayang sangat kat dia, tp x tau lh kan KAHWIN x dengan dia,,,ne tau kalau dh kerja jumpe orang lain, hehehe,,,sama ada saya yg meningalkn beliau, atau beliau yang meningalkan saya,,,heheh..tp xpe kalau x da jodoh humm mesti ada yang terbaik menanti...tp harap2 dia je lh, malas dh nk cari heeheh..

Tapi sebelum kahwin saya akan memastikan saya dh puas enjoy, tolong family and kumpul harta,,,pas kawin saya akan taat kepada suami, no huhaaa huhaa yang melampau2, x lawan dh ckp MAHZAN saya tu hehehe...and focus untuk beridah dgn lebik tawaduk kepada ALLAH S.W.T. bersama-sama suami tercinta..(cewah x kawin lg dh suami tercinta tu).....ape2 pn saya nk kawin and mengadakan majlis yang tak dapat dilupakn hehehe...

p/s: kepada kawan yg dh kahwin and dah ada anak2 semoga bahagia ke anak cucu and cicit, semoga anda semua bahagia....jgn lupa dtg kalau saya kahwin nanti, tp x tau lh bile kan eheheh..:)

Teharu bace post aida kat blog dia...:) MISS TOL KAT DIA...:)

=
GAMBAR X BAPE NK CLEAR...GAMBA KITE BERSAMA KAT LAPTOP PATAH SAYA...SORIE DEAR...:)
=
Ya ALLAH sy sangat lah teharu bile membaca blog aida...menangis saya membacanye...TQ kerana berkata begitu, x sangka plak yg selama ni sy ada memberi semangat kat awak....tp pada ketika dugaan yg menimpa awak itu saya sangat simpati atas ape yg belaku pada awak, tp saya penah rasa ape yg awak rasa, saya tau seksa nye bagaimana,,,saya and syikin sangat sedih bile mengenangkn cite itu..i sure lh ekin sure sentap jgk...banyak pengalaman saya dgn awak pada ketika itu...

Bagaimana awak makan menggunakan picagari, semua makanan dibelender, bagaimana saya memandikan awak ketika keluar dari hospital, ikot kan hati saya time tu saya dh nangis2 dh, tp x sangup nak nangis depan awak, malam awak dekat hospital saya x leh tido langsung, lg2 dengar org2/staff2 kat situ buat fitnah pasal awak time duduk ngan ekin kat post pak guard, sakitnye hati tuhan saje yg tau....tp tgk awak dh berjaya skrg, im happy for that dear...

Apa-apa pn yang belaku saya sentiasa mengingati kenangan saya bersama anda...now you are married but i hope our friendship never end...love u so much dear...saya sentiasa mengingati anda and congrat anda dh berjaya dalam idop...LOVE YOU..:)

Geramnye Modul Hari Niiiii....

wawawawa geramnye modul hari ni......leh plak time modul ni moderator ni cite sal aku,,,konon nk wat lawak ahh kan..huhu..tp xpe lh kn bia je lh....nasib lah aku ni dilahirkan tanpa ada perasaan malu sangat heehehe...aku relax jek....tp agak2 lh kn...ada ckp pasal badan aku....

Huhuhu xpe tggu lh aku kurus nanti.....hahahaahha....dh kurus i will make sure i see him again...hehehe...and after that no more issue about my fat hehehe....geram gile....arghhhhh geram2 heheheh....xpe kire mempublisitikan lh aku pnye diri hari ni...

Admire aku dh ah ada, hummm malu nye admire tgk, xpe2 sabar2..heheh..bole plak c KAHA, NIK and BLACK gelak besar, paling kuat adalah suara meraka, kuang ajak tol dia nii...sabar je lh aku kan.....hari ni sangat mencabar kesabaran aku hehehe...:)

TIPS PENJAGAAN PAYUDARA...!!!TAKE IT SERIOUSLY...TO ALL WOMEN THIS IS OUR ASSET...HEEHEH...:)


Payudara merupakan anugerah terindah yang dikurniakan untuk setiap wanita. Malah, wanita juga mengidamkan bentuk payudara yang segar, montok dan tegang dimana ianya boleh menarik perhatian lelaki melayu. Bercakap berkenaan payudara wanita, saya ingin berkongsi tips penjagaan payudara wanita. Seharusnya wanita serta gadis melayu diluar sana perlu mengetahui cara-cara penjagaan payudara supaya ianya tampak lebih menarik dan sihat. Di samping itu dapat memberi semangat hidup berani untuk gagal serta mempunyai penampilan yang menarik.

Dengan berani saya ingin kongsikan beberapa tips tentang cara menyihatkan payudara anda di blog saya ini heheh. Di antara beberapa rahsia dan petua untuk menjaga kesihatan dan kecantikan payudara anda adalah;

1. Lakukan pemeriksaan

  • Melakukan pemeriksaan payudara sendiri secara rutin. Setiap wanita sebaiknya memeriksa payudaranya sendiri, paling tidak sebulan sekali pada tarikh yang sama, apabila tiada haid. Bagi yang masih mendapat haid, waktu terbaik memeriksa payudara iaitu beberapa hari setelah berakhirnya masa haid, setiap bulan. Ketika itu payudara sudah kembali lembut. Jika terdapat sebarang perubahan, anda disarankan berjumpa doktor.

2. Pembedahan

  • Elakkan melakukan pembedahan payudara jika sekadar untuk membesarkan ukurannya. Kecantikan wanita bukan sekadar terletak pada aset ini sahaja, tetapi terletak pada 'hatinya'.

3. Senaman

  • Lakukan senaman dan perawatan payudara secara sendirian iaitu senam payudara dan yoga. Salah satu cara melatih otot pektoral adalah dengan menekan kedua telapak tangan separas dagu pada dinding (seperti posisi mendorong), arahkan pandangan ke langit, tahan beberapa detik, kemudian lepaskan. Ulangi latihan ini sampai 10 kali. Latihan ini boleh dilakukan ketika anda berada di bilik mandi. Rasakan tarikan pada otot pektoral ketika anda menggerakkan kepala ke atas. Kegiatan mengankat dan menurunkan bahu, apabila dilakukan berulang-ulang, dapat memperkuatkan otot dada.
  • Jika senaman yoga menjadi pilihan, mula-mula tenangkan fikiran, mulai dengan dalam posisi yoga. Depakan kedua lengan separas bahu. Gerakkan dengan lembut lengan kanan ke atas dan lengan kiri ke bawah. Kembalikan posisi lengan hingga sejajar dengan bahu. Rehat kira-kira 5 saat. Kemudian ganti posisi, lengan kiri ke atas dan lengan kanan ke bawah. Lakukan gerakan tersebut masing-masing 10 kali.

4. Urutan

  • Mengurut payudara dengan minyak aroma terapi, dapat menjaga keanjalan payudara. Urutan baik untuk merangsang sirkulasi darah. Caranya lakukan urutan ke arah luar, ke bawah dan ke arah dalam, kemudian mengikuti aliran getah bening ke arah ketiak, ke bawah tulang selangka dan ke arah tulang dada. Dibandingkan dengan masker dan krim yang disapukan, penggunaan minyak aroma terapi adalah lebih efektif kerana urutan akan lebih mudah meresap ke dalam kulit, mengalir dalam darah, kelenjar susu serta menyusup ke seluruh tubuh.

5. Bersihkan payudara

  • Payudara yang sihat adalah payudara yang bersih. Perhatikan kebersihan puting yang merupakan tempat keluar air susu, sekaligus kelenjar minyak yang berfungsi untuk melicinkan puting dan arela, agar tidak kering dan kulitnya tidak pecah. Gunakan kapas yang sudah dibubuhi minyak zaitun untuk membersihkan sisa kelenjar iaitu kelenjar minyak yang sering melekat pada puting.

6. Penggunaan Coli

  • Gunakan baju dalam atau coli yang sesuai dengan anda dan bukannya sekadar melekap di situ sahaja. Seelok-eloknya memakai coli yang sesuai mengikut saiz payudara, iaitu sepanjang tempoh kehamilan dan waktu menyusu anak.

7. Penyusuan

  • Sekiranya menyusukan anak, letakkan posisi bayi dengan betul dan selesa agar ia tidak terlalu menarik payudara. Terdapat masalah dalam tempoh penyusuan, ia termasuk bengkak buah dada. Cara mengatasi masalah itu, perah payudara perlahan-lahan untuk melembutkan terlebih dahulu sebelum menyusu atau tuam air suam untuk melegakan kesakitan.
  • Kelebihan menyusukan anak dapat menghindarkan dari penyakit barah payudara, barah ovari dan membantu mengecutkan rahim kembali kepada asal (selepas bersalin).

8. Ramasan

  • Elakkan pasangan anda membuat ramasan payudara (sewaktu melakukan hubungan seksual) dengan menolak ke kanan atau ke kiri terlalu kuat. Ini adalah kerana perlakuan sebegini boleh membuatkan payudara anda kendur lebih cepat. 

Itulah antara tips penjagaan payudara wanita, semoga tips tersebut bermanfaat untuk wanita melayu yang membaca posting ini. Jika anda mempunyai tips tambahan, bolehlah berkongsi di ruangan komen di bawah, jangan malu-malu dan takut-takut untuk berkongsi.. Kita perlulah amalkan gaya idop sihat.HAHAHA..X PASAL JE KN....JOM CPT KITE JAGE, ASSET KITE TU, HEHEEH..:)

Adoi Sakitnye Hati...!!!!!


Sakit tol hati ni hari ni....perangai x berubah2, ko sibuk lh cakap orang ni mcm bagus tp ko pn sbnrnye macam bagus jgk, poyo gile, kalau ckp muka x leh bla, bile aku buat muka mcm tu tau plak ko bengang kan, tp bile ko buat muka sial ko tu x plak fikir org bengang ke x, ni lh manusia yg sentiasa fikir yang dia tu mcm bagus sngt, pe nk jd tau ah, nk ckp pandai x lh plak, bodoh je aku rasa, benda senang pn x leh fikir, aku lg pandai daripada dia aku rasa, hummm mmg sakit tol hati ni hari ni....

Kesabaran tu ada had jgk, aku bile buat muka ko tau plak bengang, siap kuar status kat facebook lg, tp bile time ko ada plak aku tulis kat fb, x da kot, aku just tulis kat blog je hari ni, sbb dh x tahan sangat dh perangai ko, ko susah dulu aku tolong kot, mcm2 aku tolong x da plak aku bising pape, tp asal lah perangai ko dari aku kenal smpai lh ke hari ni sentiasa fikir diri tu bagus sngt, YA ALLAH knp hati ni sakit sangat hari ni.....

Tapi sabar je lh kn,,,nasib baik pasni aku dh x payah dah nk mengadap muka dia....hummm marah kemain lg aku ni kan...heeheheh...maun x marah, sakit hati kot....xpe2 SABAR RADIANA, x lama lg x pyh dh ngadap muka babi dia tu..hahaha..bodoh pnye org,,,bodoh bangat, arghhhh tension2....

My Friends....(lama x jumpe suparman)heheeheh

Sejak meninggal kn kuantan selpas tmat diploma, sejak tu x jumpe dh si Suparman ni.....Tp perjumpaan kami x cukup sbb x da Shah, x da Emir, and x da Acap....rindu zaman dulu-dulu....kami merempit selepas menghantar umi ke station bus, smpai kul 7 pg...gile best...heheeheh...

Meraka kwn-kwn lelaki yg sangat prihatin....masing-masing ada gaya tersendiri, c man ni mulut leh tahan..mulut aku yg leaser ni pn kalah dgn dia, aku mulut ok sikit dia mulut x ok langsung, ikot ske dia je nk ckp pe, tp bgus lh kn...sbb tu lh kami smpai skrg masih merindui antara satu sama lain...hehe...

Time kat kuantan bnyk tol pengalaman kami bersama, mcm2 kami lakukan, antaranye, merempit, dia ajar bawak moto, g picnic sesame, g jenjalan mana-mana pn same gk, huhuhu...dh mcm adik beradik dh kami ni, mmg best dia org semua ni, perangai pn gile2 huhu..time blaja dulu kalau nk ape2 mintak je kat dia org ni, tlg beli barang ke, ape ke, semua mereka leh lakukan heheeheh....

rindu bangat sih sama meraka semua, tp nasib baik man sudi jumpe and singgah tgk kami....teharu gile...disebabkn dia dh keje keluar hari tu fully sponsored by En.Suparman bin Sudirman heheh....thanks ye man...HOPE HUBUNGAN PERSAHABATAN NI BERKEKALAN HINGGA AKHIR HAYAT KITE....MISS THEM SO MUCH..MUAH2X...

kepada lelaki2 yg x bpe concern pasal wanita...heeheh...

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

Kalau perempuan kata:
Ini motor abang ker?
Makna tersembunyi:

- kereta abang kene tarik ke...?
- MOTOR KAPCAI BURUK ADA HATI NAK BAWAK AKU. KALAU SUPERBIKE KE OK LAH.
- "ko gile nak suruh aku naik moto ni???!"



HAHAHAHAHAHA TOL X KWN2 WANITA I...TP MAYBE ADA YG KORANG RASA BETUL AND ADA YG X....HUHUHU...LELAKI NI X RETI DOUBLE MEANING NI, HAA BACE WAHAI LELAKI2 PASTU CUBE LH MEMAHAMI KATA2 DOUBLE MEANING WANITA NIII HEHEH...

sakit...

wawawa...hari ni cite pasal sakit, benda yg merisaukn sy sejak dulu lg...adakah sy ada breast cancer...hari ni saki dtg kembali, actually bkn hari ni,, dh dekat sebulan dh benda ni jd...sakit jek kat breast ni, nk g check malu plak kat doctor nk tunjuk breast heheehe pastu takut x dpt terima kenyataan, kalau x dapape alhamdulillah lh, kalau ada pape mcm ne????..adoit mcm ne ni...??????humm ada dugaan seterusnye ker, hummm ape yg perlu sy buat?????kalau lh betul mampukh sy terima kenyataan ini....

So sbb benda ni mengangu ketenteraman sy sejak dua ke tiga hari ni sy bad mood dgn semua org Sorie kepada sesiapa yg terasa..wawawa hummm dosa bnyk lg ni semoga sy sempat bertaubat.,,waaaaaaaaa:( x tau nk wat pe???angkat tangan pn sakit, gerak pn sakit, tp tahan je lh...pe masalah nye..sy xtau...adakah sbb sy exercise humm atau sbb2 lain....what should i do???hope everything will be ok, and hope mood kembali seperti biasa.....SORIE FOR EVERYTHING....
adakah sy akn menutup mata

my HUMANITY WORKS..

muka serabai saya...:)

Setelah beberapa hari x berblog and post ape2 hari ni sy kembali....kehilangan saya adalah kerana saya pergi pagoh bersama pelajar2 UiTM yg lain, knp kami ke pagoh????kami kesana membantu mangsa-mangsa banjir mengemas rumah dan kawasan mereka.....

Petama kali menjejakn kaki ke kampung Sg. Rengam kami terkesima melihat rumah yg rosak, berlumpur, org2 kampung mengemas rumah dgn menjemur tilam,kerusi,almari and bermacam2 lg, rumah pertama kami pergi tidak memrlukan pertolongan kerana makcik tersebut sudah habis mengemas rumah beliau, tp kami dijemput masuk dan dijamu dgn air and biskut, walaupn beberapa kali menghalang tp beliau tetap berkeras supaya kami menjamah air dan biskut tersebut, itulh sifat org kampung yg tidak ada di bandar, sangat melayan tetamu and lebih friendly dr bdk2 university yg blaja tinggi2 ni...

Tuan Rumah Ketiga hehehe....

Rumah Kedua adalah rumah En. Usof, kami membersihkan hall remuah beliau yg agak besar, family beliau pen besar, beliau mempunyai 8 org anak yg masih bersekolah dan comel2 berlaka, hehehe....beliau pn menjamu kami dgn air(baik tol org2 kampung kan) pas bersihkan rumah beliau kami terus berkumpul di balai raya untuk makan tengah hari....

Selepas makan pg plak rumah seterusnye, yg ni hampir 3 jam kami di sini, tlg makcik basuh pinggan mangkuk and tlg basuh baju yg berbesen2 sbb kene lumpur time banjir...kesian kalau tgk makcik ni sbb mesin2 dia buat mee siput pn rosak, almari baru beli and habis bayar pn rosak, bile kami tnye kerajaan x bantu ke, dia ckp x lh semua kene betol sendiri...hummm musibah bertimpa-timpa...tp knp kerajaan x bantu??nk betul mesin2 tu bkn nye sikit gne duit, ...nk bantu duit kami x mampu hanya meringankn beban dgn membantu makcik tersebut mengemas, kat sini pn kami dijamu dgn mee siput goreng and air oren..huhuhu...

Pastu habislh keje untuk hari tu, kami pg plak ke Sekolah Alauddin rasanye, tmpt kami menginap..kat sini jumpe kawan lama blaja kat University Pertahanan Malaysia...heheeh...kat sini kami tido kat surau bersama2 askar wataniah dari UiTM lendu...berhimpit2 lh tido dlm surau kecik tu..heheh..

Keesokan harinye kami kene bersih dewan org ramai yg ada bola keranjang punya court, ada dewan, ada tmpt simpang barang, yg ni semua kami kene bereskan,,..kerusi berlumpur kene cuci, dewan berselut, computer abis rosak..humm agak teruk keadaan tmpt tu, tp kami berjaya membereskan semua nye dlm masa 4 jam....huhu...

Abis je keje terus g pusat gerakan ambil makanan, otw balik singgah pulak kat sagil, adik2 ni sibuk nak mandi,org nk balik cpt, dia nk mandi manda plak kn..so ikot je lh..janji sejam..tp delay smpai lh 2 jam...pnye lh sbr aku menanti..nasib aku x ngamok ehheeh...Pukul 5 lebih bertolak dari sagil ke UiTM Puncak Alam..thanks to the driver sbb sngt berhati2 membawa bus and sngt baik hati....to all the FORCED thank and  good job...:)

SEMOGA MUSIBAH INI TIDAK MENIMPA KITA, TP APA YG BERLAKU ADA HIKMAHNYA....MAY ALLAH BLESS US....

Jomboree yang paling tidak dapat dilupakan...JAMBOREE MALAYSIA...

SEBELUM BERMULANYA JAMBOREE....BEBERAPE MINGGU SBLM START JAMBOREE KAMI DH MASUK NK SIAPKN PINTU GERBANG...
PROSES PERTAMA MEMBUAT PINTU GERBANG
HAA TEGAK PN KAYU NI...TGK ABG2 NI DH X LARAT DH...PENAT GILE TEGAK KN KAYU YG SIKIT PNYE BESAR....
SIAP SEPARUH HEHEH....NI DH MCM BURUH KASAR..TP MEREKA LH AHLI PENGAKAP PASUKAN SY..HEHEH..
SIAP SEDIKIT...
IKAT MENGIKAT....DAN KETUK MENGETUK...
KEHEBATAN SNIOR2 SY DI TEMPAT TINGGI TANPA APE SAFETY..YG PENTING HATI2...

SAYA AND ZAEHAN TRY DUDUK UNTUK MEMASTIKN IA KUKUH HEHEHE..

Ni lh antara pengalaman yg x dapat dilupakan..kami antara organizer for this event, pasukan kami diarahkn membuat pintu gerbang untuk jamboree ni...dimana ia menjadi simbok event ini.....ia mengambil masa yg agak lama jgk..kami berkampung disana dekat sebulan jgk....

Pengalaman yg mencabar,,nk masak untuk semua ahli, tlg sikit2 wat pintu gerbang yg besar lg daripada kami, prepare kem site jgk...mmg dasyat pengalaman ni....kaki smpai bengkak2 sbb x duduk, dgn kejap hujan n kejap panasnye..tido dlm kemah besi and angkut air nk masak sikit pnye jauh lg huhu penat nye x terkata, tp kepuasan nye pn x terkata bile kami berjaya menyiapkan nye..heheeh......

Kerja kami disana bukan setakat nk buat pintu gerbang, tp at the same time buat kem site sendiri gk...huhuhu..gile penat...nasib time tu cuti sem, leh lh commit untuk membantu menjayakn event ini and misi kami...pasukan kami juga membuat persembahan pada malam jamboree malaysia ini....band apachie rovers kami yg beraksi bersama2 penyanyi2 dlm pasukan kami yg hebat2 belaka...

Waktu jamboree start, dlm 10 hari tu mmg sngt best, jumpe semua pengakap satu malaysia and luar negara..aktiviti pn best jgk, kami terlibat jgk dlm aktiviti sikit2, mejaga tempat aktiviti dengan memberi chop kepada perserta yg melakukan aktiviti tersebut,...

Banyk dapat kawan, adik2 kt terengganu and scout2 dari negeri2 yg lain..ada yg bertemu jodoh jgk agaknye dlm aktiviti yg bersar begini...yg pasti event ini sngt menarik and bnyk input2 berguna yg akan kite dpt...

NI SEMUA KETIKA JAMBOREE BERLANGSUNG...
PINTU GERBANG SELEPAS SIAP

BURUK LANTAK TOL TIME NI..LAPAR KEMAIN LG....
PINTU GERBANG KEM SITE KAMI..JEJAKA2 PPKST
ABG SENIOR GUA AND ZAEMA....DKT KEM SITE KAMI...
KAKI POSING @ WANITA2 PPKST BERSAMA SEORANG JEJAKA...:)
SY YG GEMUK DGN EMA YG KURUS..HEHEEH..


ANAK SAUDARA KESAYANGAN SY...


MY NIECE...MEMOTONG BAHAN LAKSA KETIKA HARI RAYA....

ME AND MY NIECE..NURUL FARHANA AND NUR INTAN DAMIA...

KAMI BERUDA..CUN2 GURL..

MY NIECE, NEPHEW, BROTHER AND SISTER...AND MY GRANDMOTHER OR HER MOYANG....

Ini anak saudara kesayangan saya...maybe sbb dia dh besar so kami sng nk cite and kongsi ape same2...hehehe...Kami kongsi ape saje bersama yg baik and yg jahat, dia seorang bdk yg baik tp biasa lh kalau nakal sikit, nama pn remaja...bia lh dia buat skrg dr dh tua2 esok baru nk buat..buruk heheeh..

Anak yg baik, walaupn lagi muda dari aku, skrg ni dia dh tangung family dia sikit, beli barang dapur, byr bil and tlg adik dia yg masih blaja...kagum jgk dgn dia ni...sbb mampu tangung family dia walupn dgn gaji yg kecik,..keje sngt committed, kalau ditakdirkn sy ada business sendiri sy akn amik dia keje dgn sy and beri gaji yg setimpal dgn usaha dia...

Im always pray for her success...semoga berjaya dalam hidup.... 

NASIHAT SEORANG ANTIE@MAKYONG...jgn nakal2 sngt ek, usaha tangga kejayaan satu hari nanti insyallah segala pengorbanan anda n usaha anda akn terbalas dn membuahkn hasil...good job dear...

My MoM & My DaD

This is my mom and my dad.....mereka lh ye melahirkan saya, saya sangat menyangi mereka....bapa saya bernama RAHIM BIN ABDUL GHANI and mama sy bernama HASNAH BINTI KASIM...mereka bnyk berkorban untuk kebahagian saya dan adik2, tanpa mereka siapalh saya....

Saya selalu mendoakan mereka berdua panjang umor, dimurahkan rezeki dan diampunkn segala dosa-dosa mereka...saya x boleh hidup tanpa mereka...lagi-lagi my mom...tak tau pe akan jadi pada saya tanpa mereka..sy harap sy dpt memberi mereka kesenangan sblm mereka meninggalkn sy untuk kembali kepada yg MAHA ESA...sy harap sy mampu membawa kami satu keluarga menunaikan umrah atau haji bersam-sama dgn mengunakn duit sy...

To my mom and dad thank you so much for ever single thing u do for me and my sister&brother....i love both of you so much, i dont know what should i do if you are not with me....i appreciate whatever you do to me and i hope i can do something to both of you...give whatever you want ...

saya syg kamu ibu, and sy x kn dpt balas jasa kamu berdua walaupn dgn ape care..tp berilh sy peluang untuk berkhidmat dgn anda berdua...love you so much....

My Scout....

Scout@Pengakap....benda yg paling saya suka sejak saya sekolah rendah smpai lh dewasa....org yg paling bnyk membantu pasti lh ibu-bapa, Cikgu saya Cikgu Said Nordin, A.Azizul, A.Akramin, A.Nizran..and ramai lg yg x tersebut....melalu aktivit pengakap ni lh sy lebih confident dalam bercakap and mcm2 lagi...tanpa scout ni saya rasa saya x jadi mcm skrg....I Love Scout..heheh...Banyak pengalaman yg saya dapat yg saya praktikan dalam event, sbb dlm pengakap pn banyk event yg ada and yg pernah sy organize..bnyk rasanye heheh....dari sini lh sy mulakn event, tp sejak peha patah and jalan pn teruk, sy dh seaktif dulu, kaki cpt sakit, huhu benda yg menyedih kn saya tp saya tahu ada hikmahnye knp kaki jadi begini....

Pengakap ni sangat berguna kepada semua org saya rasa, bnyk pengajaran yg baik yg kite dapat, menjadi sebagai seorang ahli pengakap menjadikn kite lebih bertanggung jwat, menepati masa, confident, communication skill yg bgus and mcm2 lg tu pn if ikot lh segala nilai2 scout tu....now sy seorang pengakap kelana and anugerah penah dpt adalah KING SCOUT...so mari kite same2 join scout...huhuhu...

Antara event scout yg penah sy bantu and organize...JAMBOREE NEGERI SEMBILAN, JAMBOREE MALAYSIA, PERTAULIAHAN KELANA (setiap tahun join tp ada lh beberape tahun x dpt ikot serta sbb ada hal), LAWATAN KE MELAKA, BOWLING TOURNAMENT, MANIK KAYU, KOROBORI, BANTUAN MANGSA BANJIR, MEMBANTU SEKOLAH2 DLM PERKEMAHAN, DAN BNYK LG....di sini bermula pengalaman saya dlm event...i love scout...
DINNER PERSATUAN PENGAKAP KELANA "A"SEREMBAN TIMUR @ APACHIE ROVERS...

MANGSA BANTUAN KEMANUSIAN...IM SECRETARY FOR THIS EVENT...


BERBUKA PUASA BERSAMA ANAK YATIM..IM BUSY SBB JD TREASURER KIRE DUIT NK BYR KAT RESOTRAN AR-RAUDAH...

PERTAULIAHAN KELANA SERAMAI 100 ORG, SY JD CHEF..BIRO MAKANAN..BAPAK PENAT MEMASAK BNYK2 NI....


PERTAULIAHAN KELAN YG KEBERAPE DH X INGAT DH HEHEEH...


MEETING.....
JADI JUDGE UNTUK MALAM PENGAKAP....BUDAK SEKOLAH..TIME KOROBORI...HEHE LUPA AH PLAK
BOWLING TOURNAMENT SY ADALAH SECRETARY UNTUK EVENT NI...N SY KURUS TIME NI...
ALAH KURUSNYE SAYA TIME NI..NI TIME JAMBOREE NEGERI SEMBILAN....
INI CAMPING  YG MANA PN X TAU DH HEHEEH...
LAWATAN KE MELAKA...SY TIMB. PENGARAH PROGRAM..DI MANA SY???SY G URUSKN MUZIUM HEHE..TU YG XDA TU...

LoVe YoU saYang


huhuhu...pe cite terbaru sy...sy menjalin kasih semula dengan MOHAMAD MAHZAN BIN AHMAD....knp???sbb sy syg lg kat dia and dia pn sama, 1 bln lebih berpisah menjadikn kami lebih matang and berfikir lg bnyk...mcm ne leh couple??ia terjadi selepas kami berjumpe di Terminal 2 seremban 2 kat Marrybrown so pas tu sms2 and becinta kembali,,dua hari gk lh kuar bersama, rabu malam and kamis bersama2 ibu and adik saya...harap hubungan kali ini berkekalan lama,,sy akn buat pe yg dia suruh, iaitu dia nk sy kurus and dia pn berjanji nk buat pe yg sy suruh iaitu memajukn diri...so kire fair lh kn....bulan 11 ni kite tgk hasilnye..if x da improvement baru lh sesuatu akan berlaku dgn seriusnye..tp hope kami berjaya...lepas putus ni lg best bercinta, kami lebih bebas berkata2 and mahzan lg senang nk mintak maaf if salah, lelaki kn ego tinggi sikit nk mintak-mintak maaf ni huhuhu...sy lebih selesa dgn beliau lepas kami berpisah 1 bulan lebih hari tu...sy sayang dia lg, and harap sayang ini akan kekal selamanya...and kami berjaya tempuh halangan dan dugaan selepas ini...doakan kami yeee...sy syg awak MAHZAN...harap awak pn sama syg saya....love you dear...

kerata yg saya naiki ketika accident....

pengalaman yg paling x dpt dilupkan adalah bile Xcident otw balik raya time diploma dulu...wawawa sedih gile time tu, tp ingatkn dh x benyawa dh tp alhamdullilah ALLAH bg lg peluang nk tebus dosa yg berbakul-bakul ni...kene time bulan puasa lg 4 hari nak raya, so sebulan lh sy beraya kat hospital, sambut hari jadi pn kat hospital, sedih bkn main lg time duk hospital tu, sbb dh lh hujung sem nk final dh, tetibe kene extant sem tu, kene ulang balik, bnyk tol dugaan time tu, hebat jgk lh, tp x pe ALLAH tu menjadikn sesuatu ada hikmahnye...and skrg baru lh sy lihat hikmah-hikmahnye..sikit2 ALLAH tunjukan...paling banyak berjasa adalah mak and ayah saya, bnyk yg mereka terpakse korbankn....masa dan wang ringgit....humm syg mereka sangat2...

Waktu kat dalam kereta tu saya ingatkn mimpi...tp sbnrnye tol2..tgk kat cermin dpn tu abis dh muka saya, bedarah-darah dah...abis gigi, kaki dh x leh gerak sbb peha dh patah...luka2 habis,,nk tggu ambulans sikit pnye lama, duk je lh dlm tu, smpai je bomba semua, ambulans plak x smapai...berjam lh duduk dlm tu, bile dh smpai n  naik ambulans..bwk sikit pnye laju kat jalan berbatu, pe lg kn, kaki dh lh dh patah, begegar-gegar lh...bile smpai kat hospital kuala kubu baru tggu lh doc nk bersihkan muka and jahit..waaaa sikit pnye lama, n sakit gile time bius tu huhuhu....and pastu kene transfer kat hospital selayang, sehari kat hospital selayang terus transfer hospital seremban, nk memudahkn kerja ibu bapa saya menjaga saya, kat seremban humm bermula lh episod kesusahan sy, second day wat operation kecil..tebuk lubang kat betis sikit pnye sakit, dia x bius kot, tujuaan dia adalah nk pasang pemberat tarik balik, dua minggu gk lh pakai benda alah tu, 2 minggu lepas pakai benda alah tu sy masuk bilik bedah untuk masukan besi kat peha, mula2 nk bius half je, pastu kerana kehebatan sy selepas berkali2 bius kaki still leh gerak dia bius terus satu badan....huhu masuk kul 8 keluar kul 6...huhuhu...sikit pnye lama dia bedah...nasib bius satu badan..kalau half sure aku dpt tgk kejadian membedah, tgk alatan2 dia je aku dh gerun huhuhu....lepas tu duk lg 2 minggu...humm pastu kuar..n bermula lh episod kat rumah plak..seksa rasanye..x leh gerak2...tetekan dan bosan...huhuhu

tp akhirnye saya kembali pulih,,,g kolej balik dgn memakai tongkat, skrg x da tongkat dh tp jalan still buruk, i should do something supaya kaki saya kembali  pulih dan berjalan seperti biasa....pray for me k...ape pn terima kasih kepada yang melawat saya sewaktu sakit and terima kasih kepada ibu bapa saya yg melayan kerenah sy yg agk teruk ketika sakit ni....LOVE YOU SO MUCH...
KETIKA TERLANTAR DI HOSPITAL...NI KWN2 SCOUT YG MELAWAT...THANK YOU ...

BETIS DICUCK UNTUK MENARIK TULANG PEHA SY SEBELUM DI BEDAH...GILE BERAT TU PEMBERAT YG DIA LETAK..NTAH BPE KG, HEHE ANK BUAH SIAP MAIN HAYUN2 TERASA KAT TULANG TU HEHEEH...

Cabaran Menjadi Seorang Ketua

banyak cabaran yang harus seorang pemimpin/ketua tempuhi....begitu juga saya, lg senang rasanye mengepalai satu group yg sangat ramai iaitu melebihi 30 orang dari mengepalai group yg hanya ada 15 orang...sy penah dengar seorang lecturer sy berkata yg seorang ketua yang baik harus bersedia untuk menjadi seorang yg paling org tidak suka,,,atas ketegasan, atas tindakan yg anda buat, tp bile difikirkan balik mmg x da benda yg kita buat boleh puaskn hati semua orang bkn setakat dlm kepimpinan tp dlm realiti hidup, itu jgk lh yg berlaku atas diri saya, ini ada sedikit info mengenai pemimpin....


Bahagian paling susah, dalam pakej 'aku seorang pemimpin' adalah menjadi pemimpin itu sendiri.  Sama ada sifat itu datang semulajadi atau dipupuk, keperibadian adalah satu elemen yang penting dalam mendefinisikan pemimpin yang berkualiti.  Apa perlu ada pada seorang pemimpin yang berkualiti???jawapan nya mudah supaya dapat memimpin orang lain ke arah yang baik.


Ketua yang sanggup bersusah payah dengan anak buah, pasti akan menjadi ketua yang disayangi.  Seorang ketua harus sudi mendengar masalah, sedia berkongsi buah fikiran dan tindak memandang keluh kesah anak buang sebagai remeh temeh atau alasan.  NABI MUHAMMAD, pemimpin agugn yang kita sanjungi, tak pernah culas dari turun pandang untuk sama-sama bergotong royong dengan anak buahnya. 


Bila menguruskn satu organisasi atau kumpulan, sedikit sebanyak mesti ada masalah.  Contohnya, kalau uruskan majlis.   Nak puaskan hati semau orang memang susah.   Ketua harus bijak menguruskan anak buah.  Selesaikan masalah secara baik, jangan meltah atau meradang.  Jika ada masalah, adakan perbincangan.  Galakkan anak buah berkongsi pandangan mereka, dan cari jalan penyelesaian bersama.  Risiko sentiasa ada, gunakan kreativiti anda!!Musyawarah sepertimana yang nabi anjurkn...


Ketua mesti berani.  Kalau kat sekolah dulu, cikgu tanaya, "siapa yang berani nak jadi ketua"????.  Berani dari segi ape? Berani tanggung risiko, berani menyuarakan pendapat, berani berhadapan dengan masalah, berani bertanggunjawab, berani menanggung amanah yang diberi.  Banayk tangungjawab ketua ni, yg dpt nama baik mesti ketua and dapat nama busuk pun ketua jgk, so seorang yg berani tempuh dugaan ini sangt diperlukan...
·    

   
zealous production....diploma in office management and technology...miss them so much...

friend :)

friend :)
miss this memories

Total Pageviews

My Playlist


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com

quotes

Love I Feel

Click Here For Images &
Love I Feel Pictures - Pictures

About Me

My photo
seremban, negeri sembilan, Malaysia
My name is Siti Radiana Bt Rahim....... My mom Puan Hasnah n my father Rahim.. My brother Muhammad Al-Zaman n my sister Siti Rahimah... Welcome to this blog, its all about me,,,maybe you can learn something here, just take a look and follow me hehehe..enjoy your read n thank you very much,,,

Followers