Welcome...

Kisah & Cerita Saya, Pengalaman sayam, Ilmu yg sedikit yg saya ada....Untuk Dikongsi Bersama...Pada yg Sudi Membaca (^__^)

Pasal Lelaki...

ni nk cite pasal en.mahzan sy...nk ckp ni kali 3 kite org couple balik pn x leh, sbb sepanjang putus x macam putus dh i rasa...so skrg ni couple balik, tujuan couple tu x pasti coz samaada sy ni syg dia or nk balas dendam hahaha dendam ape?? bialah rahsia heheeh...

nk cakap x sayang dia x da lah x sayang dia lagi deh...sayang tu mmg lh sayang tp x lah sayang mcm dulu lg dah, separuh dr hati ni dh xda pekataan sayang dh, humm ni yg confuse ni...hehehe...jahat ke kalau sbb dendam aku couple balik ngan dia...tp x kot sbb dendam hehee...humm pape hope this relationship will go smoothly...(^_^)

p/s:doakan kebahagiaan kami k...

PART 5 STUDENT...

skrg ni saya part 5 student...huhuhu semakin hari semakin hampir ke hari penamat saya, x lama lagi sy akan bergelar geraduan tp satu je masalah skeg sy akan menjali latihan praktikal tahun depan, tp x tau lah nk buat kat mana, humm still pening nk cr tempat praktikal, hummmm2...

this sem jugak adalah sem yg sngt penting sbb our final project or big event akan dilaksanakan tahun ini, planning dari part 2 x dapat dilaksanakan sbb dh direject last minute so skrg ni kene lh buat event lain, humm last2 kami amik event yg simple x macam event dulu yg sangat2 complicated, pastu settle idop kite org, yg penting markah A hehehee....

lastly nk mintak semua rakan yg membaca blog saya ini kejayaan saya di dunia dan diakhirt, doa lah sy dapat laksanakan event ni dgn sempurna and at the same time dapat grad dengan cermelangnya,,skrg ni CGPA just leh grad dgn second upper degree, nk first class degree ni ngah cuba sedaya upaya, hope dpt lh capai first class degree nanti..hope sangat..tlg doakan kejayaan saya ye rakan2...(^_^)

I have My Own Company

 
shareholder...Intan Suranti, Siti Radiana & Murni Suranti

Dalam umo 23 tahun akhirnya saya berjaya membuka sebuah syarikat bersama2 saudara2 tercinta sy, kak muni and kak intan,..company ni event management company, bole handle ape2 je event, sape2 nk wat bufday party, sape nk kawin, sape nk wat pape je occasion bole lh menggunakan perkhidmatan kami, blog and FB oh progress dh siap nanti pasti saya add semua kawan2 saya...walaupn business ni secara kecil2 lan dulu, tp sy percaya if kite usaha mesti boleh punya usaha tu tangga kejayaan, so just pray that ALLAH will help me to achieve my dreams,,,,

Diharap semua rakan2 sudi menyokong, beri lh job pape pn, kecil2 pn xpe, besar2 pn xpe...eheheheh..(^_^)

Blog ku yang serabut

kepada kawan2 ku yang ada blog mesti korang pening masuk blog aku kan...aku yg tuan punya blog pon pening jugak dengan blog ni haaa...adoittt asal aku x reti2 lg nk arrange block ni, keadaan dan susun atur blog ni sangat lah memeningkan kepala hehehe..mcm ne mau buat ni?

Fada aku upah ko lh, kasi blog aku cantik and comel eheh x pn Fify ke, Cik Lish ke leh x???hummm pening sangat aku tgk blog ni, gambar aku je penuh kat tepi yg lain x tau lh pe jd ntah...

Fada, Cik Lish and Fify ko nak tak tolong aku buatkan blog ni heheeh...aku upah lh korang something, x pn bia ALLAH je yg upah hehe..bole tak???(^_^)

Ramadhan Datang Lagi!!!

tutti frutti dessert for berak fast...:)))
Ramadhan tahun ni sangat bermakna bagi saya, sbb saya kerja, first time in my life sy buat part time time cuti sem...hehehehe...x pernah deh kerja,, ingatkan ramadhan nk spend time ngan mama ku yg ku sayangi dan sanjungi...humm tp x dpt, kerja sampai 20 august ni hehe...

Ramadhan tahun ni sy banyak habiskan bersama my beloved cousin MURNI SURANTI...berbuka dasyat macam2 makan hehehe...tp sy x makan lh bnyk sbb dlm program diet lg..(^_^)

Ramadhan tahun ni sy berjaya g tarawih...humm tahun lepas x pg sbb kaki sakit nk solat, tp tahun ni ALHAMDULILLAH ALLAH bg sy kekuatan untuk bersolat tarawih, nk solat duduk malu plak hehehe..muda2 lg dh pakai kerusi nk solat, so gagahkan jugak lh diri ni solat guna kaki ya ALLAH bg ni, walaupn dh x sempurna sbb dh ada besi kat peha tp ALHAMDULILLAH sy mampu solat mengunakan kaki ni...maybe sbb dh ringan sikit ko salah satu sbb sy leh solat cara biasa..(^_^)

Ramadhan tahun ni pn saya takut kalau ni ramadhan terakhir sy bersama keluarga tercinta lagi2 ibu saya, humm ibu sy nk masuk 56 tahun dh, umat NABI MUHAMMAD jangka hayat smpai 63 jek rasanya, ya ALLAH takutnya saya, semoga sy sempat memberikan ibu kesenangan dgn menggunakan duit saya, semoga sy dpt membawa beliau melancong sekitar dunia, I LOVE YOU MOM..wawawa nangis rasanya kalau memikirkan hal nii...semoga ALLAH memanjangkan umur ibu saya...

Floria Event Putrajaya...

Floria Event

FLORIA EVENT PUTRAJAYA.....event yang sangat menarik, bunga2 semua and decoration dia semua sangat cantik, event ni agak mengagumkan saya sbb kat event ni kite leh lehat effort org untuk menjadikan sesebuah event tu sesuatu yg sangat fantastik yg boleh menarik pelancong asing dan pelancong dalam negara datang ke event tersebut,,, event ni sangat sesuai dilakukan di putrajaya, sesuai dgn keadaan tmpt tersebut, and stage di tepi kolam di putrajaya sangat lh menarik....

What can i see from this event is i can see the way that the organizer control the crowd, dia pnye penyusunan tempat untuk memastikan xda kesesakan, and setiap company yg buat landskap dpt tmpt yg cukup...and mcm2 lg, hummm thumbs up dkt organizer event tersebut....

One day i will make sure i can organize one event like this......u can do anything u one if u have effort and u have a very strong heart...:) 

berat badan....

time gemuk
saya kurus sikit

Pasal berat badan saya ni...satu usaha yg saya rasa saya bangga dengan diri sendiri heheeh...hummm bagi org gemuk mcm saya ni bile org ckp dia xskrg dh kurus dh..wahhh satu kebangaaan yg mampu membuatkan saya kembang hidung heheeh, muka pn dh x kembang mcm dulu, perut pn dh x kedepan mcm dulu..everything come back to normal heeh..but masih perlu dikurangkan,,,,

Banyak dugaan gak nk kuruskan badan ni, lg2 cuti ni bile kat rumah dengan mama, masak kemain lg sedap, tp xleh makan nasi, so rasa je lah lauk dengan roti wholemeal..walaupn x bpe nikmat tapi ok lah tu...

Orang plak tanya kenapa ko nak diet ni, putus cinta ke???ko ok x ni???OMG...humm bile gemuk suh diet, bile dh diet tnye plak macam tu,, sng je jawapan saya x kan lh berdiet sbb orang, saya diet sbb diri sendiri, nk beli baju banyk2, nk pakai baju cantik2, nk jalan secara normal,..heheeh...

Kepada orang yang berbadan besar yang nk kuruskan badan, ape yg perlu dibuat adalah sabar, kuatkan hati, jangan tergoda sangat dgn makanan2 ni semua, just set kat mind kite "xpe aku dh makan dh dulu" heheh..mesti ok nye...gud luck kat sesape yg nk kuruskan badan tu ye...chayok!!!!!!

K Pop

CN.BLUE..
KOREAN POP....

skrg ni cuti 4 bulan..setiap kali masa lapang mesti layan cite korea or ape2 aje reality tv mengenai K-pop....artis2 dia org mmg sangat2 berbakat, x kisah lah kumpulan lelaki ke perempuan..hehe sebabkan sy perempuan sure lah saya suka artis or group lelaki kan..antara group yg paling saya minat C.N.BLUE, SHINee, 2pm...wah hebat2 dia orang ni, kalau yg single mesti lh kim hyun joong...
SHINee
Rancangan2 dia orang pun sangat lah menarik, sweet, funny, ehhh mcm2 lah ada, contonya mcm rancangan WE GOT MARRIED, GAG CONCERT, SHINee hello baby, ehh HAPPY TOGETHER ehh bnyak lagi yg menarik, tak tertaip rasanay hehe.....performance yg dia org buat pn menarik, artis2 dia org pn ok, nampak humble jek heeheh...dh ske semua ok kan..hummm
2pm

so skrg ni semangat berkobar2 nak sambung master kat KOREA..hhehhehehe...ske ati je kan..ntah ada ke x course aku kat sana ..heheh...ape2 pn artis KOREA terbaik lh....
my hero kim hyun joon (actor/singer)

yuhuuu

Asalamualaikum.....

saya sekarang ini...(kurus x or ke x kurus)
wahhh dah lama x tgk blog sy and update,,,so hari ni sy mengupdate status terbaru sy, hummm sy sudah single heeheh tp dh ada dh bf baru, nanti sy upload ek gmbar bf2 terbaru saya hehehe.....diet masih diteruskan, tp skrg dh turun secara pelahan, semua ni lemak tepu ni hehehe....

cuti2 ni x da lh buat pape pn, just melepak jek eheheh..nk keje tp x keje2 lg, aritu busy tlg cousin kawin, pastu balik rumah rehat jap, merayap tgk wayang cite yg sme smpai dua kali, pastu balik puncak alam plak sbb ada meeting dgn group sy KAYANGAN PRODUCTION and pastu balik seremban plak, ada scout aktiviti plak....humm pastu sy x tau lg pe yg bakal sy lakukan heheeh...

nanti sy free sy update segalanya secare detail, ceh mcm hot sngt aku ni kan heheeheh...semua nk update kah23x.. daaaa daaa u all...tgk gmbar terbaru sy...

Im Back

RAMBUT PANJANG SAYA SUDAH TIADA....RAMBUT PENDEK???NANTI SY UPLOAD K..HEHEEH...
Lama gila tak update kat sini......Cite terbaru saya humm saya baru pas bergaduh dgn bf and classmate tp semua dh baik balik ehheehe...gadoh je keje kan..tp kata org gadoh2 tu lh yg boleh mengeratkan lagi kasih sayang...heheehe....

Minggu last sblm study week ni mmg lh tersangat busy...sakai aku rasa, keje bnyk gile n test pn melambak2 samapi x tau nk baca yang mana dulu...pape pn wish me luck k...selagi bergelar seorang pelajar ini lah yg kite kene tempuh....

Pastu pasal pogram diet plak..sekarang berjalan dengan lancar..saya semakin kurus heehh..semua org dpt rasa, haaa for your info saya dh potong rambut Kak Limah saya...sekarang menjadi lebih kemas dan saya nampak lebih kurus ehehe....

To all my friend yg nk final exam ni selamat menjawab semoga anda mampu mejawabnya heheeheh....n selamat bercuti selama 4 bulan selepas itu...sy nk keje..sy nk keje, sy perlukan duit heheeh..:)

With My Crazy Friends (Kampung Boy The Musical and Celebrate Lily Bufday)

My Crazy Friend (Tiqa Tuntong, Me, Lily, Eka Anakpakman and Elly the hottest gurl)
huhuhu pengalaman baru saya bersama mereka yg sngat gile, ni first time sy tgk teater dengan dia org, this is my third theater actually, First P.Ramlee, Natrah and Kampung Boy the Musical, tp ni first time lh tgk ngan dia org, hehehe,,, gile kemain lg, kite org lg kelakar dr org yg tgh berlakon teater tu sbnrnyer heheh....

Teater ni sangat menarik lg2 my husband Hans Isaac yg jd director hahahah (perasan abis ni) hahaha...pelakon pn hebat, kelakar pn kelakar, sedih pn sedih jgk....humm dasyat ah teater ni, best gile..pastu   dok syok2 tgk ada rehat 20 min, rupanya ada VVIP yg dtg same mcm P.Ramlee the Musical dulu, tp time Natrah x da lh plak rehat2...hummm pastu kite org dh cuak dh, coz nk celebrate lily pnye bufday n dh reserve  ckp dtg kul 11.30 tp disebabkn rehat tu jadi teater abis lambat, tepakse call balik ckp yg dtg lewat nasib baik time tu c lily ni g cr makan hehehee....so berjaya lh jgk mengsetkn balik....

Pas abis teater kite org terus g makan kat Le Chateu De Puah...humm sdp gk makanan dia tu ehehhe....tempat pn cantik,, nk tgk tmpt dia nanti sy upload gambar ek ehehe....ape2 pn dia org mmg best,,and teater pn best, makan pn best gk heeheeh semua lh best......to LILY happy bufday dear MAY ALLAH BLESS YOU AND GIVE ANYTHING THAT U WANT IN YOU LIFE....love u..:)...love all of you..:)
bersama my crazy friend ahahaha....celebrate lily bufday..:)

Bertambah Bahagia...


my mahzan ahmad...:)      

ni nk bercerita tentang kisah percintaan saya, dengan EN. MOHAMAD MAHZAN BIN AHMAD....huhuhu....kekasih awal dan akhir ni hahaha...skrg en.mahzan sy lg romantik, lg loving lg2 lh kn hahaha...


kite org baru je couple balik slepas sebuln setengah putus hehee...dlm putus tu maybe kami evaluate diri kami masing2 so now kami bercinta dgn lebih baik hahahaha.....slm kami dating kat lake garden beli makanan kat Ayammas and makan kat situ, heheeh...tepi tasik, bawah lampu and dgn ganguan kucing2 sbb dia bau ayam kami,,,,c mahzan plak cmpak tulang bg kucing makan, mcm bg anak makan plak kn...hahaha...


apa2pn saya sngt sayang kat dia,,,,dia pn same kot heheh...kalau bole harap jodoh saya dengan beliau, tp kalau x da, humm x dapek den nk nolong doh eheh...saya sayang awak mahzan ahmad...jgnnk cengih2 lg pasni and jgn buat pasal lg, no more chance ok dear and remember out promise ok...this november..:)




We Are Together 4eva & Ever....Insyallah..:)

my friend yg plg diingati di KUANTAN + MY 2 BEST FRIENDS IN THIS WORLD....:) i LOVE them so much...but sometimes i want to punch them ehe..:)



First : Noor Zaehan Hani Binti Zokiply

ape yang menarik tentang beliau adalah, she my true friends and best friends in this world, saya kawan dengan beliau sejak kecil lagi sampai lah dah tua bangka ni, hehehe...dia tau bile saya sedih, saya sakit, sangup call dari indonesia..if i keluar status i sakit or ape2 je lh...she's everything for me, kawan yang sangat memahami, selalu memberi nasihat, and macam2 lagi lah huhuhu....ape2 pn saya sangat syg kat dia ni...


Second : Muzzafirah Binti Mustapah

pasal makcik sorang ni hehe dia kawan yang baik jgk, actually kami bertiga kawan baik, saya, zaehan and this girl muzza :)...sbb berpengakap semua bersama, tp sejak2 blaja ni lah yg agak x bpe nk rapat heeh,,,tp still ada friendship tu..love her so much, bnyk pengalaman and kenangan kami bersama....baik, pendengar yg bgus, and also agak leaser sikit hahaha....tp mcm mana pn dia i love her..:)


Third : Aida Hashim

anak dara sorang ni sangat lh gile hehe...time kat kuantan mmg gile abis walaupn kejap je dia kat kuantan sbb pastu pindah poli bnyk gile pengalaman dgn dia, ada cite sedih, ada cite best, ada cite yang kelakar, ada mcm2 cerita....gile abis minah ni, tp seorang kawan yg sngt prihatin, yg baik, yg gile, fun abis dgn dia,,,dia mewarnai hidup saya time kat kuantan first sem dulu, tp hubungan kami x putus smpai disitu, masih lg hang out sesame tp sblm dia kawin lh, dia dh kawin ni x smpt lg nk jumpe coz masing2 bz...:) love aida...


Fourth : Nurul Amirah bt Babu

nuiii...kami excident sesame hehehe.....dia seorang kawan yg baik, sangup amik saya kat mana jek, bnyk tolong ketika susah, pendengar yang baik, mcm2 lh dia ni, semua yg positive, yg negative hummm xbpe nk ada lh kot, kalau ada tggu entry sy yg baru heheeh....x kedekut sangat, mcm2 lh yg baik dia ni, yg x baik x bpe nk ingat plak, terlupa or mmg xda...hahaha....tp dia ni selalu di pijak lh jgk sbb baik sngt, tp sy x penah pijak dia..jentik sikit jek penah eheheh...sorie nui..love u :)


Five : Arikah Kamaruddin

ni roommate saya time kat kuantan dulu, selalu je ilang ikut kak mah balik rumah dia...hahaha...baik gk lh huhu, mulut ckp lepas, samalh dgn mulut gue ni heheh..time bufday sy dia dtg hospital bawak kek, sweet gile time tu,,baik tol ingat bufday aku....syg kat ARIKAH..heheeh...duit  pn kami kdg2 tong2 sesame, duit mu duit ku jua..hahhaha....love arikah...:)


Six : Fada Ahmad

makcik yg kononye joyah....heheh tp joyah ngan org yg dia kenal je lh..cube x kenal???haaa pnye lh senyp, yg dia tau sengih, kwn yang paling baik dn suci ehhe...tgk wayang pn x pnh..tgk dgn husbund katanye,,,respect lh budak taik lalat yang cantik jelita ni hehehe....kalau lah ada abg, dia lh yg aku cadangkan supaya jd kakak ipar, baik pn baik, sng nk buli hehehe....antara kwan yg comel lh jgk lagi2 bab suara...syg gk kat dia, hehe love fada :)


Seven : Umiyatol Syahiroh

minah ni skrg dh betambah alim hehhehe...kenangan ngan dia pn bnyk gk..yg sweet ada yg bad pn ada, hehehehe...kadang2 geram gk ngan perangai dia..kadang2 seronok gile ngan dia..tu lh namanyer kawan kn..ada suka and duka..dia ni agak pandai berjimat, bertimbang rasa lh jgk hhehe...whatever it is she is a sweet friends...:) love umi...


Eight : Suparman bin Sudirman..

haa  yg ni sy kenal dr first sem kat kuantan...hahah...first skali dia gelakkn sy bile sy sebut nama pangilan saya, time dia plak kenalkan diri and dia ckp mcm ni "NAMA SAYA SUPARMAN BIN SUDIRMAN" haa pe lg aku plak yg gelak sampai nangis2 heheeh...dia kwn yg baik, mulut lg dasyat dari mulut saya, tp jujur gile kn org mcm ni, x simpan sngt, ske membantu, agak manja sikit orgnye smpai kadang2 rasa nk jentik2 jek dia..but he is a good friend..hope sngt friendship ni x putus takat ni jek...love u man :) as a friend..:)


Nine: Shahrizal

Waaaa rindunye kat shah...seorang jejaka yg manis berasal dari kedah heeheh...lama tol x jumpe dia, saya sangat rindu kat dia....dia kwan yg bnyk tolong saya kiteka sy susah baru pas excident dulu....dia pn rajin tlg saya if sy tgh kesusahan, mintak anta ke, mintak amik ke mintak ape2 je lh yg dia mampu tlg,...dia ngan man ni mcm belangkas sbb tu kami rapat semua...huhuhu...rindu gile kat shah...:) love u shah..:)


Ten : Emir

haa ni mamat wangi, kalau naik moto ngan dia humm mang ai semerbak harum dia ni pakai minyak wangi setengah botol agaknye, muka nk maco jek hehehe...bawak moto sikit pnye laju hehe...rindu kat emir, lama tol x jumpe dia ni sayang bangat sih sama dia...mamat macho hehee...tp xpe one day kite tetap akn berjumpe heheh..kawin jgn lupa ajak ye emir..rindu sih sama kamu..love you dear :)


Eleven : Abuzar

c boy ni pn kwn yg baik..muka mcm poyo lh sikit kan tp ok jek mamat ni, huhu...selalu gk tolong saya time kat kuantan dulu, merangkap driver haha..x lh memain jek, actually dia lh yg  tlg anta g class time sy bertongkat dulu, pg2 kacau pn dia ok gk, sangup bagun tu g anta aku heheh...kwn sy yg baik....love boy :) as a friend jek ek, jgn  ingat aku ske c boy ni plak...simpang mailakat 44 :)


twelve : Pamela

haa ni perempuan gile, hehe,, x lh dia lh kwn yg plg hot hahaha..ye ke???ye lh kot...bakal artis ni,..suara humm meletup gile, saya rindu gile zaman2 kat jengka dengan dia and time satu bilik aritu...semua kami berkongsi bersama, dia x kedekut dgn saya, sy pn sama x kedekut ngan dia...hehe...wish her gud luck and happy always, rindu pillow talk, hahaha...nanti pam ada masa kite bergonjeng bersama k...love u pam :)







thirteen : Elyana

ini perempuan gemok...hahaah dia ske pg aku gemok aku pn sama, yg pasti kami dua2 mmg gemok...huhuhu kami 4g kat umah dulu aku, dia, arikah and nui...dia ni mulut leh tahan gk ah kn...sesame lh tahap mulut kami ni heheeh....dia ni baik, ske tlg org walaupn kadang2 merungut gk lg2 time aku excident dulu heheh...tp xpe dia ni penyeri gk lh...mulut bising same mcm aku, xda dia pnye celoteh sunyi gak lh kn..huhuhu....gile2 abis dia ni, bnyk topic yg kami ske bincangkn bersama, dia jimat gk orgnye , cantik gk lh walaupn gemok sedikit, tp tetap ayu heheh..love her so much...muah :)



fourteen : Nyta nor Azwati

haa ni makcik sngt gile hehe (rindu nyta)...dgn bahasa kuantan yg agak pekat, hehe sekali ckp hummm bole buat org ketawa, blurr je memanjang, heheeh,,,,sensetive gak dia ni, kwn yg baik, rajin teman org lg2 bab nk makan kat cafe bawah time kat jengka, rindu gile kat dia ni, huhuhu...:) bile lh bole jumpe lg c nyta yg jauh kemain lg skrg ni..miss her so much nk tgk telatah dia, huhuhu....:) love u nyta muah...


fifteen : Fiza

makcik yg muka je nampak kerek tp sbnrnye baik bdk ni..hehe...blurr gk, tp pandai huhu diam2 ubi berisi, dia cool je, cantik pn cantik, kurus, tinggi and putih, skrg dia dh duk seremban, hope one day leh jumpe dia, heheeh...rindu nye kat fiza, nyta and pam,,, seronok tol satu bilik ngan dia org time kt jengka dulu heheeh...fiza kuat tido hahaaha...love u fiza...:) 



sixteen : Acap

hahahahha acap ni muka maco tp sbnrnye pemalu orgnye, dia pnye darah gemuruh tinggi gile, smpai leh mengigil n berpeluh-peluh kalau berucap kat depan heheeh...kesian tol kat dia ni..:) dia baik gile, huhu hormat sy mcm sy ni akk dia..pg aku kak radi (x leh bla tol)hhahah...dia ni cool gile, bawak moto pn relax jek, heheh...acap yg bagus heheeh...tp lama x dgr kabar dia ni...lost contact terus...ape2 pn miss u so much lah acap..




Seventeen : Siti Zubaidah


ida jgn marah ek...now im telling what im feel about you, first of all cantik lh minah ni hehee, humm bnyk gk kenangan ngan dia, tgk bapok kat lorong2 di kuantan, kite org g hayat hotel untuk sponsor event, and mcm2 lg, heheh...terhibur gk dgr dia ckp kdg2 sbb dia pelat sikit, tp tu yg buat dia betambah comel...hehee..i miss her also, xtau bile leh lepak sesame lg, dia pn dh berpunya susah kot nk kuar heheeh...sorie ida, what ever it is, u still in my memories until i die..sorie again dear..love u :)




eighteen : safiah nordin


sorie dear, ape2 pn i miss u so much dear, bile lh nk lepak sesame lg budak kecik heeheh...ni kwn aku yg dr kenal smpai skrg x bersar2 bile nk bsr x tau lh, aku gk yg bsr heehe...comel and baik untung sape dpt dia ni..bnyk bg support kat sy time sy excident dulu, love u fify, miss u bangat heeh, dtg ah punck...:) love u so much...take care,,,p/s kalau dh tinggi sikit bagi tau aku bg hadiah heehehe..:) jgn marah yunk gurau2 jek..

TO ALL MY FRIEND, JGN SENTAP IF X DA DESCRIPTION PASAL KORANG COZ SY X LARAT DH NAK TAIP HEHEEH....TP MERAKA NI LH PENGHIBUR SAYA, RAKAN YG SENTIASA ADA DI SISI SAYA...MISS THEM SO MUCH..:)

KAHWIN....DENGAN SIAPA????


Kahwin?????rasa macam jauh je lg nk mengapai benda ni, saya x cantik, leh ke kawin???hahhaha pe punya soalan lah,.... org buruk macam mana pn, gemuk macam mana pn, hitam macam mana pun, cacat macam mana pun kalau ALLAH dh tetapkan bahawa kite kat dunia ni ada jodoh mesti ada jugak, kalau x da jodoh humm kite tunggu dekat syurga nanti....

Targer kahwin saya umo 25 dan ke atas, x lama lagi tu kan???humm tp adakah saya sudah cukup duit????siapakah yang bakal menjadi suami saya???and bakal duduk sebelah saya di atas pelamin nanti, and sape yg akan shake tangan tok kadi and sebut nama saya dalam akad nikah tu????Hahahahaha....dalam hati sekarang ada MAHZAN sebagai calon, saya sayang sangat kat dia, tp x tau lh kan KAHWIN x dengan dia,,,ne tau kalau dh kerja jumpe orang lain, hehehe,,,sama ada saya yg meningalkn beliau, atau beliau yang meningalkan saya,,,heheh..tp xpe kalau x da jodoh humm mesti ada yang terbaik menanti...tp harap2 dia je lh, malas dh nk cari heeheh..

Tapi sebelum kahwin saya akan memastikan saya dh puas enjoy, tolong family and kumpul harta,,,pas kawin saya akan taat kepada suami, no huhaaa huhaa yang melampau2, x lawan dh ckp MAHZAN saya tu hehehe...and focus untuk beridah dgn lebik tawaduk kepada ALLAH S.W.T. bersama-sama suami tercinta..(cewah x kawin lg dh suami tercinta tu).....ape2 pn saya nk kawin and mengadakan majlis yang tak dapat dilupakn hehehe...

p/s: kepada kawan yg dh kahwin and dah ada anak2 semoga bahagia ke anak cucu and cicit, semoga anda semua bahagia....jgn lupa dtg kalau saya kahwin nanti, tp x tau lh bile kan eheheh..:)

Teharu bace post aida kat blog dia...:) MISS TOL KAT DIA...:)

=
GAMBAR X BAPE NK CLEAR...GAMBA KITE BERSAMA KAT LAPTOP PATAH SAYA...SORIE DEAR...:)
=
Ya ALLAH sy sangat lah teharu bile membaca blog aida...menangis saya membacanye...TQ kerana berkata begitu, x sangka plak yg selama ni sy ada memberi semangat kat awak....tp pada ketika dugaan yg menimpa awak itu saya sangat simpati atas ape yg belaku pada awak, tp saya penah rasa ape yg awak rasa, saya tau seksa nye bagaimana,,,saya and syikin sangat sedih bile mengenangkn cite itu..i sure lh ekin sure sentap jgk...banyak pengalaman saya dgn awak pada ketika itu...

Bagaimana awak makan menggunakan picagari, semua makanan dibelender, bagaimana saya memandikan awak ketika keluar dari hospital, ikot kan hati saya time tu saya dh nangis2 dh, tp x sangup nak nangis depan awak, malam awak dekat hospital saya x leh tido langsung, lg2 dengar org2/staff2 kat situ buat fitnah pasal awak time duduk ngan ekin kat post pak guard, sakitnye hati tuhan saje yg tau....tp tgk awak dh berjaya skrg, im happy for that dear...

Apa-apa pn yang belaku saya sentiasa mengingati kenangan saya bersama anda...now you are married but i hope our friendship never end...love u so much dear...saya sentiasa mengingati anda and congrat anda dh berjaya dalam idop...LOVE YOU..:)

Geramnye Modul Hari Niiiii....

wawawawa geramnye modul hari ni......leh plak time modul ni moderator ni cite sal aku,,,konon nk wat lawak ahh kan..huhu..tp xpe lh kn bia je lh....nasib lah aku ni dilahirkan tanpa ada perasaan malu sangat heehehe...aku relax jek....tp agak2 lh kn...ada ckp pasal badan aku....

Huhuhu xpe tggu lh aku kurus nanti.....hahahaahha....dh kurus i will make sure i see him again...hehehe...and after that no more issue about my fat hehehe....geram gile....arghhhhh geram2 heheheh....xpe kire mempublisitikan lh aku pnye diri hari ni...

Admire aku dh ah ada, hummm malu nye admire tgk, xpe2 sabar2..heheh..bole plak c KAHA, NIK and BLACK gelak besar, paling kuat adalah suara meraka, kuang ajak tol dia nii...sabar je lh aku kan.....hari ni sangat mencabar kesabaran aku hehehe...:)

TIPS PENJAGAAN PAYUDARA...!!!TAKE IT SERIOUSLY...TO ALL WOMEN THIS IS OUR ASSET...HEEHEH...:)


Payudara merupakan anugerah terindah yang dikurniakan untuk setiap wanita. Malah, wanita juga mengidamkan bentuk payudara yang segar, montok dan tegang dimana ianya boleh menarik perhatian lelaki melayu. Bercakap berkenaan payudara wanita, saya ingin berkongsi tips penjagaan payudara wanita. Seharusnya wanita serta gadis melayu diluar sana perlu mengetahui cara-cara penjagaan payudara supaya ianya tampak lebih menarik dan sihat. Di samping itu dapat memberi semangat hidup berani untuk gagal serta mempunyai penampilan yang menarik.

Dengan berani saya ingin kongsikan beberapa tips tentang cara menyihatkan payudara anda di blog saya ini heheh. Di antara beberapa rahsia dan petua untuk menjaga kesihatan dan kecantikan payudara anda adalah;

1. Lakukan pemeriksaan

  • Melakukan pemeriksaan payudara sendiri secara rutin. Setiap wanita sebaiknya memeriksa payudaranya sendiri, paling tidak sebulan sekali pada tarikh yang sama, apabila tiada haid. Bagi yang masih mendapat haid, waktu terbaik memeriksa payudara iaitu beberapa hari setelah berakhirnya masa haid, setiap bulan. Ketika itu payudara sudah kembali lembut. Jika terdapat sebarang perubahan, anda disarankan berjumpa doktor.

2. Pembedahan

  • Elakkan melakukan pembedahan payudara jika sekadar untuk membesarkan ukurannya. Kecantikan wanita bukan sekadar terletak pada aset ini sahaja, tetapi terletak pada 'hatinya'.

3. Senaman

  • Lakukan senaman dan perawatan payudara secara sendirian iaitu senam payudara dan yoga. Salah satu cara melatih otot pektoral adalah dengan menekan kedua telapak tangan separas dagu pada dinding (seperti posisi mendorong), arahkan pandangan ke langit, tahan beberapa detik, kemudian lepaskan. Ulangi latihan ini sampai 10 kali. Latihan ini boleh dilakukan ketika anda berada di bilik mandi. Rasakan tarikan pada otot pektoral ketika anda menggerakkan kepala ke atas. Kegiatan mengankat dan menurunkan bahu, apabila dilakukan berulang-ulang, dapat memperkuatkan otot dada.
  • Jika senaman yoga menjadi pilihan, mula-mula tenangkan fikiran, mulai dengan dalam posisi yoga. Depakan kedua lengan separas bahu. Gerakkan dengan lembut lengan kanan ke atas dan lengan kiri ke bawah. Kembalikan posisi lengan hingga sejajar dengan bahu. Rehat kira-kira 5 saat. Kemudian ganti posisi, lengan kiri ke atas dan lengan kanan ke bawah. Lakukan gerakan tersebut masing-masing 10 kali.

4. Urutan

  • Mengurut payudara dengan minyak aroma terapi, dapat menjaga keanjalan payudara. Urutan baik untuk merangsang sirkulasi darah. Caranya lakukan urutan ke arah luar, ke bawah dan ke arah dalam, kemudian mengikuti aliran getah bening ke arah ketiak, ke bawah tulang selangka dan ke arah tulang dada. Dibandingkan dengan masker dan krim yang disapukan, penggunaan minyak aroma terapi adalah lebih efektif kerana urutan akan lebih mudah meresap ke dalam kulit, mengalir dalam darah, kelenjar susu serta menyusup ke seluruh tubuh.

5. Bersihkan payudara

  • Payudara yang sihat adalah payudara yang bersih. Perhatikan kebersihan puting yang merupakan tempat keluar air susu, sekaligus kelenjar minyak yang berfungsi untuk melicinkan puting dan arela, agar tidak kering dan kulitnya tidak pecah. Gunakan kapas yang sudah dibubuhi minyak zaitun untuk membersihkan sisa kelenjar iaitu kelenjar minyak yang sering melekat pada puting.

6. Penggunaan Coli

  • Gunakan baju dalam atau coli yang sesuai dengan anda dan bukannya sekadar melekap di situ sahaja. Seelok-eloknya memakai coli yang sesuai mengikut saiz payudara, iaitu sepanjang tempoh kehamilan dan waktu menyusu anak.

7. Penyusuan

  • Sekiranya menyusukan anak, letakkan posisi bayi dengan betul dan selesa agar ia tidak terlalu menarik payudara. Terdapat masalah dalam tempoh penyusuan, ia termasuk bengkak buah dada. Cara mengatasi masalah itu, perah payudara perlahan-lahan untuk melembutkan terlebih dahulu sebelum menyusu atau tuam air suam untuk melegakan kesakitan.
  • Kelebihan menyusukan anak dapat menghindarkan dari penyakit barah payudara, barah ovari dan membantu mengecutkan rahim kembali kepada asal (selepas bersalin).

8. Ramasan

  • Elakkan pasangan anda membuat ramasan payudara (sewaktu melakukan hubungan seksual) dengan menolak ke kanan atau ke kiri terlalu kuat. Ini adalah kerana perlakuan sebegini boleh membuatkan payudara anda kendur lebih cepat. 

Itulah antara tips penjagaan payudara wanita, semoga tips tersebut bermanfaat untuk wanita melayu yang membaca posting ini. Jika anda mempunyai tips tambahan, bolehlah berkongsi di ruangan komen di bawah, jangan malu-malu dan takut-takut untuk berkongsi.. Kita perlulah amalkan gaya idop sihat.HAHAHA..X PASAL JE KN....JOM CPT KITE JAGE, ASSET KITE TU, HEHEEH..:)

Adoi Sakitnye Hati...!!!!!


Sakit tol hati ni hari ni....perangai x berubah2, ko sibuk lh cakap orang ni mcm bagus tp ko pn sbnrnye macam bagus jgk, poyo gile, kalau ckp muka x leh bla, bile aku buat muka mcm tu tau plak ko bengang kan, tp bile ko buat muka sial ko tu x plak fikir org bengang ke x, ni lh manusia yg sentiasa fikir yang dia tu mcm bagus sngt, pe nk jd tau ah, nk ckp pandai x lh plak, bodoh je aku rasa, benda senang pn x leh fikir, aku lg pandai daripada dia aku rasa, hummm mmg sakit tol hati ni hari ni....

Kesabaran tu ada had jgk, aku bile buat muka ko tau plak bengang, siap kuar status kat facebook lg, tp bile time ko ada plak aku tulis kat fb, x da kot, aku just tulis kat blog je hari ni, sbb dh x tahan sangat dh perangai ko, ko susah dulu aku tolong kot, mcm2 aku tolong x da plak aku bising pape, tp asal lah perangai ko dari aku kenal smpai lh ke hari ni sentiasa fikir diri tu bagus sngt, YA ALLAH knp hati ni sakit sangat hari ni.....

Tapi sabar je lh kn,,,nasib baik pasni aku dh x payah dah nk mengadap muka dia....hummm marah kemain lg aku ni kan...heeheheh...maun x marah, sakit hati kot....xpe2 SABAR RADIANA, x lama lg x pyh dh ngadap muka babi dia tu..hahaha..bodoh pnye org,,,bodoh bangat, arghhhh tension2....

My Friends....(lama x jumpe suparman)heheeheh

Sejak meninggal kn kuantan selpas tmat diploma, sejak tu x jumpe dh si Suparman ni.....Tp perjumpaan kami x cukup sbb x da Shah, x da Emir, and x da Acap....rindu zaman dulu-dulu....kami merempit selepas menghantar umi ke station bus, smpai kul 7 pg...gile best...heheeheh...

Meraka kwn-kwn lelaki yg sangat prihatin....masing-masing ada gaya tersendiri, c man ni mulut leh tahan..mulut aku yg leaser ni pn kalah dgn dia, aku mulut ok sikit dia mulut x ok langsung, ikot ske dia je nk ckp pe, tp bgus lh kn...sbb tu lh kami smpai skrg masih merindui antara satu sama lain...hehe...

Time kat kuantan bnyk tol pengalaman kami bersama, mcm2 kami lakukan, antaranye, merempit, dia ajar bawak moto, g picnic sesame, g jenjalan mana-mana pn same gk, huhuhu...dh mcm adik beradik dh kami ni, mmg best dia org semua ni, perangai pn gile2 huhu..time blaja dulu kalau nk ape2 mintak je kat dia org ni, tlg beli barang ke, ape ke, semua mereka leh lakukan heheeheh....

rindu bangat sih sama meraka semua, tp nasib baik man sudi jumpe and singgah tgk kami....teharu gile...disebabkn dia dh keje keluar hari tu fully sponsored by En.Suparman bin Sudirman heheh....thanks ye man...HOPE HUBUNGAN PERSAHABATAN NI BERKEKALAN HINGGA AKHIR HAYAT KITE....MISS THEM SO MUCH..MUAH2X...

kepada lelaki2 yg x bpe concern pasal wanita...heeheh...

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

Kalau perempuan kata:
Ini motor abang ker?
Makna tersembunyi:

- kereta abang kene tarik ke...?
- MOTOR KAPCAI BURUK ADA HATI NAK BAWAK AKU. KALAU SUPERBIKE KE OK LAH.
- "ko gile nak suruh aku naik moto ni???!"



HAHAHAHAHAHA TOL X KWN2 WANITA I...TP MAYBE ADA YG KORANG RASA BETUL AND ADA YG X....HUHUHU...LELAKI NI X RETI DOUBLE MEANING NI, HAA BACE WAHAI LELAKI2 PASTU CUBE LH MEMAHAMI KATA2 DOUBLE MEANING WANITA NIII HEHEH...

sakit...

wawawa...hari ni cite pasal sakit, benda yg merisaukn sy sejak dulu lg...adakah sy ada breast cancer...hari ni saki dtg kembali, actually bkn hari ni,, dh dekat sebulan dh benda ni jd...sakit jek kat breast ni, nk g check malu plak kat doctor nk tunjuk breast heheehe pastu takut x dpt terima kenyataan, kalau x dapape alhamdulillah lh, kalau ada pape mcm ne????..adoit mcm ne ni...??????humm ada dugaan seterusnye ker, hummm ape yg perlu sy buat?????kalau lh betul mampukh sy terima kenyataan ini....

So sbb benda ni mengangu ketenteraman sy sejak dua ke tiga hari ni sy bad mood dgn semua org Sorie kepada sesiapa yg terasa..wawawa hummm dosa bnyk lg ni semoga sy sempat bertaubat.,,waaaaaaaaa:( x tau nk wat pe???angkat tangan pn sakit, gerak pn sakit, tp tahan je lh...pe masalah nye..sy xtau...adakah sbb sy exercise humm atau sbb2 lain....what should i do???hope everything will be ok, and hope mood kembali seperti biasa.....SORIE FOR EVERYTHING....
adakah sy akn menutup mata

friend :)

friend :)
miss this memories

Total Pageviews

My Playlist


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com

quotes

Love I Feel

Click Here For Images &
Love I Feel Pictures - Pictures

About Me

My photo
seremban, negeri sembilan, Malaysia
My name is Siti Radiana Bt Rahim....... My mom Puan Hasnah n my father Rahim.. My brother Muhammad Al-Zaman n my sister Siti Rahimah... Welcome to this blog, its all about me,,,maybe you can learn something here, just take a look and follow me hehehe..enjoy your read n thank you very much,,,

Followers